Behandeling


In het leven heeft iedereen wel eens met tegenslag te maken. Dat kan zich op allerlei wijzen uiten; de een krijgt lichamelijke klachten, de ander psychische klachten en vaak gaan die samen. Soms gaan de klachten vanzelf weer over, maar als het langer duurt of de last heel groot is, is het raadzaam om hulp te zoeken.


De oorsprong van een probleem is vaak complex, ik kijk naar de mens in relatie tot zijn/haar omgeving. Ieder mens met zijn/haar situatie is uniek.

Ik ga ervan uit dat iedereen wil worden wie hij/zij ten diepste is. Tegenslagen en klachten zijn normaler dan veel mensen vinden. In tegenstelling tot lichamelijke klachten is er veel stigma omtrent psychische klachten. Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Het vereist kracht en moed om het aan te gaan.
Ik bied geen snelle oplossingen, maar zet mijn kennis en ervaring in voor het proces wat we samen aangaan.
Bij de intake en diagnostiek kijkt ik naar wat er wezenlijk aan de hand is. Hierna adviseer ik over de meest passende behandeling. Zo nodig kan er ook gebruik worden gemaakt van expertise van mijn extern netwerk. Uiteraard altijd in overleg en in overeenstemming met U.


Met welke klachten kunt u bij mij terecht:


U kunt bij mij terecht met klachten van somberheid, angsten, piekeren en innerlijke onrust. Spanningsklachten en onvoldoende kunnen functioneren. Onverklaarbare lichamelijke klachten, seksuele klachten en stemmen horen.
Mocht u andere klachten hebben, dan kan er in het eerste gesprek met u gekeken worden of u bij mij op de juiste plek bent.
Bij ernstige verslaving, crisisgevoelige situaties en leeftijd onder de 18 jaar kunt u beter terecht bij een daarvoor gespecialiseerde instelling.